Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 7 oktober 2019

Dyslexivecka och Harry Potterplanering

Idag inleds Dyslexi-veckan! Vi skyltar på biblioteket med information om Dyslexiförbundet och annat som är bra att veta.
På skolan används Legimus flitigt av elever med läs-och skrivsvårigheter vilket är väldigt bra. Det har hänt mycket sedan jag började som lärare för drygt tjugo år sedan. Idag är det inget konstigt att säga att man har dyslexi och det finns många bra hjälpmedel. När jag började jobba som lärare så fick vi ingen riktigt bra utbildning i hur man skulle hjälpa elever med de här svårigheterna utan jag kände ofta att jag famlade i mörkret.

Måndagen har varit ganska bra. Jag fortsätter att registrera Meröppet-låntagare. Varje dag är det någon eller några som kommer och nu är det över fyrtio som har skaffat konton.
Nästa vecka ska jag ha Harry Potter-klubb för mellanstadiet. Eftersom jag tycker sådant här är väldigt kul så går hjärnan på högvarv och jag funderar ständigt på hur jag ska göra det riktigt lyckat. En av idéerna är att de ska få ta reda på vilket elevhem de tillhör och i fredags testade jag mig själv. Jag hamnade i Slytherin! Det var inte vad jag tänkt mig. Måste kanske göra om testet någon dag...

Sommaren är äntligen i antågande. Varje år samlas Olivia och hennes man, deras barn med familjer i det lilla sommarhuset i Devon. Där kan alla slappna av och alla i familjen har en massa minnen därifrån. Men detta år är allt annorlunda. Olivias man Alec har hastigt dött av en hjärtattack och Olivia känner sig totalt vilse och nedbruten av sorg. Hennes dotter Freya, den oerhört lyckade och kompetenta läkaren är på väg mot avgrunden med god fart. Hon ska klara allt medan hennes man har fullt upp på sitt håll och alla tar henne för givet.
Sonen Robert har en hemlighet som håller på att förstöra hans förhållande till frun. Trots allt samlas de i sommarhuset med förhoppningar om att allt ska bli bra. Men, så händer något som vänder upp och ned på allt.
Jag tycker om Lucy Diamond och hennes "En sommar i Devon". Det är en feel good, men inte sliskig. Och trots att det har alla ingredienser man kan förvänta sig av en feel good så finns det också saker som inte bara löser sig av sig själv utan man förstår att jobbet fortsätter även efter sista sidan. En efterrättsbok med lite fibrer i skulle man kunna säga.


 Omslagsbild för En sommar i Devon av Lucy Diamond

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar