Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 7 juni 2019

Trots en traumatisk lunchincident (matlådan kom aldrig med men gaffeln packade jag så ordentligt) så har denna klämdag på jobbet varit helt okej. Som vanligt på fredagarna har jag åkt bokbuss. Nu är det sista rycket före sommaruppehållet och många lånar med sig rejält så att de ska klara sig till augusti. En mamma kom med sina tre pojkar och de var alla jätteglada för de hade aldrig varit in i en bokbuss förut. Egentligen bodde de i Stockholm men var i sommarstugan. De tyckte det var lyxigt att kunna få med sig tidningar och böcker att ha och läsa under sommaren.
I helgen är det hektiskt som vanligt. H har fotbollscup med två matcher imorgon och en på söndag. Vi ska på födelsedagsmiddag hos min syster med familj imorgon och på söndag ska jag helst hinna luncha med ett par kompisar. Förra helgens Rigaresa var superkul, men jag känner mig fortfarande trött efter den. Man har liksom ingen extraenergi så här års. Värmen, som förvisso är härlig på sitt sätt, gör också att man känner sig aningens utmattad.

"Nässelvrede" är Solveig Vidarsdotters andra deckare som utspelar sig i Gäddede, mina hemtrakter. Först retade jag mig på en massa saker; uttryck med mera, men sedan analyserade jag mina känslor och kom fram till att det blev så nära. Jag känner igen alla platser, uttryck, människors kynne, miljön och vädret och då blir man nog mer kritisk. Om jag inte hade gjort det så hade jag bara dragits med av spänningen, för spännade är det. Det är en klassisk deckare  och kanske inte så nytänkande, men som jag ofta säger; ibland är det inte nytänkande man vill ha. Ingrid Kvarnberg, den hemvändande polisen, har just fått semester men hinner inte mer än testa flugspöet så dödas två kommunpolitiker och det är bara att ta på sig polisuniformen igen.
Bildresultat för nässelvrede

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar