Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 10 oktober 2018

Vi är hemma för andra dagen eftersom H är krasslig. Imorgon blir det skola igen.
Höstsolen strålar utanför. I helgen skördade vi majskolvar. Fem stycken plockade vi och åt till kvällsmat. Det var fantastiskt gott och nästa år ska vi odla igen. Det har vi redan bestämt.

Nu har jag nog läst alla Jenny Colgans böcker, i alla fall de som är översatta till svenska. Min senaste som jag avslutade igår heter "Sommar på den lilla ön i havet" och jag tror också att det är den senaste hon skrivit. Jag tyckte mycket om den. Flora har bott tre år i London där hon arbetat på ett juristkontor. Hon tänker aldrig åka hem igen, hem till den lilla ön Mure där hennes pappa, bröder och lilla brorsdotter fortfarande bor kvar. När Flora blir beordrad av chefen, den extremt snygge, elake chefen som hon är pinsamt förälskad i, att åka hem till byn för att en stenrik klient kräver det så kan hon inte gärna vägra. Men hon är mycket bestämt över att hon bara ska stanna en vecka. Flora lämnade ön efter att ha gjort sig osams med sin familj och ett antal bybor så det känns aningens jobbigt att återvända. Naturligtvis inträffar saker som försenar tillbakaresan och Flora märker att det är svårt att värja sig mot det förflutna och det som ändå känns som hemma.

Bildresultat för sommar på den lilla ön i havet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar