Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 27 juli 2016

En av årets mes läsvärda böcker!

Luften är aningens svalare, men när solen ligger på så är det hett som i en bastu. Kaninerna pustar i eftermiddagskuggan och jag väntar på familjen. En båt har lättjefullt glidit runt på sjön och jag har plockat jordgubbar i min mammas land. Det är ett riktigt bra jordgubbsår i år och jag passar på att äta när inga barnbarn är här och har första tjing.
Igår fick ni två böcker som jag redan nästan har glömt att jag läst. Idag ska ni få en  bok som kommer att hamna på min bästa-lista för året.
"Kodnamn Verity" av Elizabeth Wein utspelar sig i Frankrike, 1943. En engelsk fånge torteras och frågas ut av tyskarna. Hon köper sig tid genom att skriva ner allt hon vet om den engelska försvaret. Genom hennes berättelse får man lära känna hennes arbetskamrater, hennes bästa vän piloten Maddy och en massa krigshemligheter. Men vad är sant och vad är falskt? Vem är fången? Och hur ska det gå? Jag vill inte avslöja för mycket men det är en fantastisk bok och det går inte att sluta läsa. Det är en bok för unga vuxna (min egen bedömning) men jag skulle inte ge den till vem som helst, den kräver sin läsare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar