Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 28 maj 2024

Oh, det är varmt...

 Jag börjar äntligen känna mig som folk igen efter förkylningarna, eller om det var samma förkylning som höll mig i sitt grepp två gånger.

I helgen firade vi en nittonåring samt var på en systers vårkonsert i Botaniska, en mycket trevlig helg.

Vi har plötsligt blivit med husdjur, eller, i ärlighetens namn så bor hon inte riktigt hos oss men spenderar mycket tid med oss i trädgården. Det är grannarna som har ärvt en kattdam på 15 år. I hennes riktiga familj finns två barn och en yngre katthanne så vi misstänker att hon tycker att det är lugnt och skönt hemma hos oss. Hon är väldigt bestämd när hon kommer smygande. Vi ska klappa henne på magen och hon pratar. T är allergisk och påstår att han inte gillar katter överhuvudtaget. Men nu är det ju bara så att vi är stora djurvänner i familjen, allihopa, och kan inte motstå att gosa när det dyker upp någon som vill. 

Jag läser i en rasande takt just nu för att hinna klart med bibliotekshögen vid sängen. Det kommer nog inte att bli färdigläst före semestern misstänker jag så några böcker lär få åka med norrut.

"Högerhumor" av Kalle Lind är en genomgång av svensk högerhumor genom tiderna. Jag är väldigt svag för Kalle Lind och brukar läsa hans böcker med förtjusning men den här var lite seg får jag erkänna. Anledningen tror jag är att mycket av den där humorn har blivit aningens daterad och dammig och därför ganska ointressant. Men nu har jag läst den och kan konstatera att mycket av det vi skrattade åt i min barndom dök upp i boken.






Nästa bok är den andra delen i Julia Quinn-serien "Familjen Rokesby". Den heter "Tack vare Cecilia Harcourt" och var väl inget mästerverk direkt. När hennes pappa dött beger sig Cecilia Harcourt från England till New York för att leta efter sin bror som rapporterats saknad i de amerikanska kolonierna.  Man kan säga att hon rymmer eftersom hennes otrevlige kusin har dykt upp och vill gifta sig med henne för att kunna lägga beslag på godset. Det är inte okej för en ung, ogift kvinna att ge sig iväg utan förkläde men hon lyckas ändå. 

När hon kommer fram så hittar hon inte sin bror Thomas utan i stället hans bäste vän Edward som ligger medvetslös på ett fältsjukhus. För att få tillstånd att ta hand om honom och samtidigt leta efter Thomas så drar hon till med en lögn. Hon säger att hon är gift med broderns vän. Ni förstår ju att det blir komplicerat och inte blir det enklare när Edward vaknar upp med en minnesförlust. Han är lite frågande inför det faktum att han har en fru, men samtidigt inte helt misnöjd.


      

     
Jag har avslutat fantasyserien "Caraval" av Stephanie Garber. Den tredje och sista boken, "Finale", finns bara på engelska så det fick det bli. Den var spännande och jag undrade mer än en gång hur det skulle gå. Klart läsvärt.



 


 

För ett tag sedan skrev jag att jag var färdig med Jonas Moströms deckarserie om Johan Axberg och Natalie Svensson. Det visade sig snart att det inte var helt sant. Jag hade tre böcker jag inte lyssnat på. Men nu är jag i mål och har lyssnat på alla.
De tre sista var "Stryparen", "Rovdjur" samt del två i

serien "Den unga Natalie Svensson; "Den du inte ser".



 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar