Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 2 augusti 2023

 Idag regnar det och jag och systerdöttrarna är hemma och slappar medan övriga familjemedlemmar åkt för att handla. Igår plockade vi mylta (hjortron) och jag har kokat sylt på ett och ett halvt kilo bär nu till morgonen. Känner mig mycket nöjd.

Kaninen är utmattad efter att ha träffat haren flera dagar i trädgården. Haren kommer så nära att de nästan har noskontakt. Man kan lugnt säga att känslorna svallar på Speedy. Så spännande semester hade han nog  inte räknat med. Det här ska han leva på hela vintern.

I kväll åker vi på sommarens sista café. I år har det blivit många. Det har varit riktigt roligt att träffa en massa folk. Jag har en och en halv veckas semester kvar och jobbet känns fortfarande långt borta även om andra runt mig börjar förbereda sig för att åka hem till vardagen.

De senaste dagarna har det inte blivit så mycket gjort i vävstugan eftersom jag har haft en del andra saker att pyssla med. Och de två dagar som varit riktigt varma och soliga har jag tillbringat ute på vår badflotte. Jag har läst mycket och stickat ytterst lite.

Passande nog med tanke på var jag är så har jag läst "Fågeln i mig flyger vart den vill" av Sara Lundberg.

Den handlar om konstnären Berta Hansson som växte upp i början av 1900-talet i Hammerdal, inte alls långt härifrån. Hennes mamma var sjuk i turbekulos och Berta och hennes systrar förväntades hjälpa till hemma på gården. Pappan hade ingen förståelse för Bertas önskan och behov av att måla och hon hade det inte så lätt. Boken är en rikt illustrerade barnbok skulle jag säga och jag har tänkt läsa den ända sedan den kom för flera år sedan. Kan varmt rekommenderas.

Jag har också läst del två och tre i serien "Kontrahenterna" av Denise Rudberg. Om man bortser från att jag hela tiden hörde Sickan Carlssons röst från någon pilsnerfilm från 40-talet så var böckerna helt okej. Just nu är jag osäker på om det hunnit komma en del fyra men det får jag kolla upp när jag kommer hem igen. Del två heter "En andra allians" och del tre "En tredje man".
  

Precis nu innan jag satte mig vid datorn så läste jag ut en mysdeckare av Sally Andrew; "Tannie Marias stora utmaning".  Det är den andra boken om Maria som bor i Sydafrika älskar att laga och äta mat samt har en spalt i den lokala tidningen där hon ger råd och recept. Hon har en förmåga att hamna i mordmysterier och trots att pojkvännen, polisen Henk, är mycket bekymrad över den saken så verkar det omöjligt att undvika. Det finns en underfundig och ganska lågmäld humor i de här böckerna som tilltalar mig mycket. Perfekt semesterläsning.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar