Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 22 augusti 2023

 Nu är allt i full gång på både jobbet och hemma och jag börjar känna mig aningens stressad. Hur ska jag hinna allt de närmsta veckorna? 

Idag har jag pratat med ett gäng lärare om vårt kommande läsprojekt så nu är vi igång. Vi kom fram till att vi ska pricka in Barnboksveckan vecka 46. Från början var min plan att vi skulle ha det här i början av terminen men det är rätt många nya lärare på skolan så flera kände att de behöver komma igång med allt först. För mig går det bra, jag är bara glad att det blir av.

Ljudboken för tillfället är "Ensam på mars" av Andy Weir. 

 
Faktiskt så var det T som tipsade mig om den för flera år sedan och sedan har den legat där i min bokhylla på Storytel. Och nu var det dags! Det är en science fiction och kanske inte min vanliga genre. Men jag är positivt överraskad och tycker att den är spännande. En rymdexpedition till Mars går fel och en i besättningen, Mark Watney, blir kvarlämnad. Alla andra är övertygade om att han omkommit. Watney får använda all sin kunskap och förmåga för att överleva. Hela tiden får vi följa hans ansträngningar genom hans loggbok. Som sagt var, jag följer med spänning hur det hela ska sluta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar