Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 29 augusti 2023

 


Nästa vecka är det dags för Förlagsdagarna. Det får man ändå säga är en bra sak som hänt på grund av Coronapandemin, ganska många fortbildningar och sådant, som till exempel Förlagsdagarna, går numera alltid att följa digitalt. 
Nu är det full rusch med allt möjligt. På jobbet händer det saker hela tiden. I helgen var vi ut och tog ett par öl med systrarna och deras karlar, H ska börja spela badminton på fredagarna, det är tandläkartider, hårklippning, läkarbesök, utvecklingssamtal  och allt möjligt annat. På jobbet vill de veta om man har tänkt vara ledig något under hösten? HJÄLP! jag har ju knappt kommit igång och jobba känns det som.
Ja, ni fattar. Jag längtar efter ett annat tempo där jag hinner andas. Men är väl inte ensam om det.
Clara Lidström skriver i sin blogg "Underbara Clara" om 
Och även om jag inte kanske känner igen mig i alla hennes tankar så känner jag igen det där att inte hinna tänka tillräckligt över livet. Att sitta och stirra in i en brasa eller på en byig sjö medan tankarna vandrar som de vill. 

I oktober hoppas jag kunna åka hem till pappa och sitta några dagar vid vävstolen eftersom både pappa och T fick varsin liten uppenbarelse samma dag som vi åkte hem från semestern och plötsligt visste precis vad som blivit fel när vi satte upp väven. Så nu är det bara att åka dit och fixa de små detaljerna vi tidigare missat. Man kan ju i alla fall hoppas. 

Nu har jag läst den sista boken som kommit ut på svenska av Liz Fenwick, tror jag. "Den sista sommaren i Cornwall" var sorglig, vacker på något sätt och lite hoppfull. Hebe är historiker, 53 år, har en betydligt yngre pojkvän , och alzheimer. Hon har dolt både pojkvännen och sjukdomen i flera år för familjen men nu går det inte längre. Hon säger upp sig från jobbet och bestämmer sig för att köpa ett gammalt hus med en historia hon alltid fascinerats av. Hennes syster får höra om saken, anser att hon är galen och skickar sin dotter Lucy för att avstyra det hela. 

Lucy behöver ändå komma bort från London efter att hon ertappats med att ha ett förhållande med en känd gift politiker. Lucy kommer försent, köpet hinner gå igenom och Hebe och Lucy åker till huset. 

Det är många böcker de senaste åren som handlar om demens på olika sätt. Kanske är det för att sjukdomen finns i min närhet som jag hittar de där böckerna eller så är det ett aktuellt ämne som det skrivs om. 

En bok som jag gillade liksom jag gillat Fenwicks andra böcker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar