Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 7 november 2021

Vi har just kommit hem från en långpromenad i novemberregn. Det är verkligen höstruskigt nu.

Författarbesöket i tisdags blev bra. Tack och lov för fritids som kom med ett gäng. Det är väldigt svårt annars att få ihop deltagare på aktiviteter vi har. Jag vet ju hur det är hemma hos oss, det är nästan omöjligt att få iväg H på bibliotekssaker. Han känner sig mycket sällan lockad. Camilla Lagerqvist berättade om sina böcker och hur hon fick idéer till dem. Barnen tyckte det var spännande att höra om andra världskriget, motståndsrörelsen och allt annat som böckerna handlar om.

Till veckan är det mycket som händer. Lärarna har  plötsligt önskat bokprat i flera årskurser. Imorgon, måndag, ska jag presentera Sofia Nordin för åttorna. Hon kommer och besöker dem i december. På torsdag ska jag träffa både femmorna och ytterligare ett gäng åttor. Veckan därpå ska jag boktipsa förskoleklasserna. Det ska bli kul, men svårt att få tid för alla.

Igår kväll besökte vi kyrkogården och tände ljus. Det har alltid varit viktigt för T och hans familj. I min familj har vi inte haft den traditionen men när jag följer med tycker jag att det är fint och mysigt med alla ljus. 

Jag jobbar vidare på bokhögen bredvid sängen...Där finns verkligen både smått och gott att sätta tänderna i. Då och då hittar jag någon bok som jag glömt bort att jag hade (vilket kanske är ett tecken på att det är lite för stor hög).

"I hjärtats bibliotek" av Phaedra Patrick får vi träffa Martha Storm som har kört fast i livet. Efter en sträng uppväxt där pappan bestämde allt så offrade hon sin chans till kärlek och familj eftersom föräldrarna behövde henne. Den som förstod henne bäst, mormodern Zelda, dog tidigt.

Nu är Martha snart femtio, föräldrarna är döda och Marthas liv går mest ut på att hjälpa folk i omgivningen som ett sätt att få bekräftelse. Ingen uppskattar egentligen hjälpen utan tar den bara för given. Men så får hon ett mystiskt paket som innehåller en bok. Boken får allt i Marthas liv att rämna. Hon förstår ingenting och börja gräva i mysteriet. 

Det var en mysig och lite tankeväckande feelgood, ganska oförutsägbar vilket alltid upskattas.

Patrick, Phaedra | I hjärtats bibliotek | Köp din bok billigt från  bibliomani.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar