Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 14 mars 2021

Sakta men säkert börjar jag få tillbaka mina elever till biblioteket. I veckan kom både treor och fyror, ett mycket kärt återseende. Vissa har glömt att de gillar att läsa böcker och kunde inte hitta någonting de ville ha. Andra fick feeling och lånade massor. Nu hoppas jag att allt bara blir bättre så att jag får fler och fler besökare igen.

16 rader

På påsklovet ska biblioteket ha ett tema som handlar om att skriva. Varje dag ska det läggas ut ett boktips om att skriva eller berätta olika typer av texter. 

Egentligen skulle jag vara med och tipsa men jag kunde absolut inte komma på ett bra boktips på temat. Det var som att hjärnan slog bakut och då kämpade jag ändå i drygt en vecka och funderade på olika böcker. 

Ett tag var jag inne på att tipsa om hip hop-artisten Petters biografi "16 rader" där han varvar sina låttexter med berättelser och kommentarer om vad de handlar om och sitt liv överlag. 

Jag är egentligen ingen fan av Petters musik eller hip hop men boken är bra. Han bjuder på sig själv och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att jobba med den i en gymnasieklass. Men efter en del funderande kom jag fram till att den inte passade i just det här temat.

 Rymd utan stjärnor - Jonas Moström

 

Nu på eftermiddagen lyssnade jag klart på en ljudbok, "Rymd utan stjärnor" en av Jonas Moströms deckare om polisen Johan Axberg och hans gäng. Jag har ju inte lyckats lyssna på serien i ordning vilket jag ångrade lite med den här. Det är en av de tidiga böckerna i serien och historien hade blivit mer spännande om jag inte vetat vad som händer fyra böcker framåt. Den var inte hans bästa deckare men okej.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar