Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 22 mars 2021

och så lite böcker...

 Jag har ju förstås läst lite den senaste tiden också...

Nu är hela serien om Bridgerton av Julia Quinn utläst. Alla de åtta barnen har fått varsin bok och den senaste handlade om den yngste sonen Gregory. I  "Ett livsavgörande ögonblick" får vi följa Gregory som lever ett lättsamt liv. Han behöver inte direkt kämpa för något utan det mesta går hans väg. 

Efter att ha sett sina syskons äktenskapsval så är han helt på det klara med att han inte nöjer sig med något halvljummet utan det ska vara himlastormande och dramatiskt. På en bal ser han den underbara Hermoine och vet direkt att det är hon han ska ha!

Hermoine däremot är inte direkt överförtjust. Hon är van vid att alla män faller för henne. 

Hennes bästa vän Lucy, som är aningens mer alldaglig, fattar tycker för Gregory och bestämmer sig för att hjälpa honom att fånga den underbara Hermoine. Men det går inte direkt som de har tänkt sig.

 

Familjen Bridgerton. Ett livsavgörande ögonblick   

 

En helt annan bok är den sjunde delen i Vibeke Olssons serie om Bricken som lever vid Svartviks sågverk i Sundsvall, "Som skuggan följer ljuset" Nu är Bricken 63 år, året är 1932 och det är en ny tid.

Bricken och människorna runt henne förfäras över att polisen sköt arbetare i Ådalen. Hon kan inte förstå att det kunnat hända, allt skulle ju bli bättre! Hon oroas också över att de nya generationerna som växer upp inte har någon förståelse för de tider som varit,de gamla dör bort och hon känner inte igen sig i de värderingar och resonemang som de nya har.

Jag tycker mycket om böckerna om Bricken och säger som jag tidigare sagt, den här serien är en viktig del av vår arbetarlitteratur och kan mäta sig med de klassiska arbetarförfattarna.

 Som skuggan följer ljuset - Vibeke Olsson - inbunden (9789173878272) |  Adlibris Bokhandel


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar