Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 3 oktober 2020

 Nu är det inte ens en vecka tills jag får sätta mig på tåget norrut och hälsa på mina föräldrar. Det ska bli mysigt, och välbehövligt med några dagars avbrott i vardagen. I morse när jag stirrade in i hallspegeln på väg till jobbet så tänkte jag att det är rent bedrövligt vad risig jag är i håret trots att det är nyklippt. Jaja, tänkte jag, det är väl hösten. På vägen till jobbet slog det mig plötsligt varför håret var risigt. Jag hade ju glömt att borsta det. Pust! Jag hade också glömt att ta på mig mascara. Så låntagarna får ta en ofixad och oktobertrist bibliotekarie, på en lördag och allt.

Det blev bilen idag i stället för bussen, för ovanlighetens skull.

Om ett par veckor är det dags för författarbesök och den här gången ska jag köra honom till en annan skola efter att han varit på min. Eftersom jag har en mardröm som innebär att jag ska köra vilse med författare i bilen (det vore så extremt pinsamt) så körde jag dit idag efter jobbet bara för att vara säker på att jag vet var det är.

Min senaste avslutade bok är "Den lilla bokhandeln i hamnen" av Jenny Colgan, den andra boken i serien "Den lilla bokhandeln". Som alltid är det mysigt, roligt och kärlek. 

Nina ska ha barn med sin bonde och behöver därför hjälp med sin rullande bokhandel. Zoe bor i London med sin fyraårige son Hari. De har inte råd att bo kvar i sitt lilla kyffe till lägenhet och när Ninas kompis, och Haris faster, tipsar Zoe om att Nina behöver hjälp och det dessutom finns ett jobb som barnflicka hos en ensamstående man med tre odrägliga barn så nappar Zoe och flyttar till det lilla samhället. Naturligtvis blir det missförstånd, plågsamt och jobbigt. Men samtidigt finns det något som får Zoe att inte ge upp sina två nya jobb.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar