Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 10 april 2019Våren har uppenbarligen tagit paus. Undrar hur den stackars yrvakna humlan som surrade runt här i söndags har det? När jag såg den skyndade jag mig in och hämtade sockervatten, men jag vet aldrig om den hittade åt det. Vindarna är isiga och imorse åkte stickade islandströjan, mössan och vantarna på.
Ikväll ska jag värma mig med ett avsnitt av "Lerins lärlingar". I förra säsongen fick man lära känna de olika personligheterna när de tillsammans med konstnären Lars Lerin målade, åkte på utflykter och ordnade en stor utställning med hjälp av Juniors (Lerins man) hjälp. Den här säsongen får de åka till Brasilien för att måla och dansa på karnevalen i Rio. Jag gillar verkligen den respekt och lyhördhet som Lars Lerin har mot sina kursdeltagare. Hela serien är också gjord på ett sätt som tar varje deltagare på allvar och förmedlar värme. De får utrymme att visa vilka de är.

Bildresultat för storsjöodjuret moström
Jag har lyssnat på en Jonas Moström-deckare igen. Denna gång blev det
"Storsjöodjuret" som utspelar sig I Sundsvall och Östersund. Johan Axberg är egentligen barnledig men när kompisen, läkaren Erik, hör av sig och berättar att en kvinna knuffats ner i vattnet vid kasinot i Sundsvall så dras Johan in i en mordhärva. Parallellt med händelsen i Sundsvall så ser tre ungdomar i Östersund något som ser ut som Storsjöodjuret vilket får stor uppmärksamhet och utnyttjas av komersiella krafter. Samtidigt närmar sig Storsjöyran och hela Östersund bubblar av liv. Jämtlands president Ewert Ljusberg figurerar på ett hörn. Johans farmor har också en viktig roll i boken, på ett något oväntat sätt.  Jag gillar Moströms deckare och den här blev lite extra bra eftersom de rör sig i bekanta miljöer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar