Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 25 april 2019

Påsken är över...

Påsken är över och vi har siktet riktat mot valborgshelgen och allt möjligt annat skojigt.
Imorgon kväll ska jag på dans! Men, det är inte så kul som det låter tyvärr. Vi har ju plötsligt blivit fotbollsföräldrar, trots att jag kämpat emot i alla år eftersom jag har hört hur det blir. Och mycket riktigt, nu har vi fått vårt första uppdrag. Någon i familjen (och jo, det blev jag) ska vara med och sälja fika samt städa lokalen när dansen är slut imorgon kväll. Jag älskar att dansa men jag älskar inte att städa. På lördag kommer jag att kräva morgonkaffe på sängen som belöning för min insats!

Påsken var fantastiskt lyckad! Strålande sol alla dagar utom den sista. Killarna följde med min syster och hennes familj till Stora Blåsjön och åkte slalom i två dagar. Jag rymdes inte i bilen så jag stannade hos mina föräldrar; satt ute och läste i solen, lyssnade på vårfåglarna och andades vårluft. Det var så otroligt skönt!

En av böckerna jag läste där i sällskap med talgoxar, domherrar och nötskrikor var den senaste boken av Philip Pullman; "Lyras färd". Den utspelar sig i samma värld som "Guldkompassen" men utspelar sig tidigare, när Lyra är en liten bäbis. Det handlar om den elvaårige pojken Malcolm som tack vare sin nyfikenhet, vetgirighet och empati hamnar i ett rejält äventyr där han och hans vän Alice måste rädda Lyra från onda människor som vill åt henne eftersom det finns en profetia om henne. Trots att det är en tegelsten på 494 sidor så tog det mig endast två dagar att läsa den, det gick helt enkelt inte att sluta eftersom den var så spännande! Jag hoppas att det kommer fler böcker om den här världen!

Bildresultat för lyras färd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar