Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 14 november 2017

Första snögubben har kommit till stan

Idag kom första snön, ett tunt puder som knappt täcker marken. Men det har kommit tillräckligt för att minst en snögubbe ska ha fått se dagens ljus i stan. Jag har inte sett den på riktigt, men fått bildbevis.
Hela min tillvaro kretsar just nu runt min kandidatuppsats. Jag kan inte fatta att det är så lite kvar, och ändå så mycket! Hur ska jag hinna allt på de knappa två  månader som är kvar?
Samtidigt händer det en massa roliga saker på jobbet. Hela hösten har jag kämpat för att få lärarna att boka bokprat och andra aktiviteter. Men, det har varit segt.
Men så, förra veckan, blev det som att proppen i ketchupflaskan släppte och plötsligt hade jag fått bokprat bokade i ettan, tvåan, trean och önskemål om bokprat i nian! Förskoleklasserna och lågstadiet kom nämligen på att de ska fira barnboksveckan. Det är jättekul och jag är helt uppihejsan efter varje klassbesök.
Dessutom har jag börjat fila på ett läsprojekt med åttorna efter jul som också får mig att skutta som en yster kalv i juni.
Synd bara att allt kommer samtidigt, och att jag inte riktigt kan njuta eftersom uppsatsen ligger och gnager i mig exakt hela tiden.

Nästa vecka är det författarafton på mitt bibliotek och jag har just avslutat den sista olästa boken av Eli Åhman Owets; "AnnaLisas val". Det blev en dramatisk slutbok om AnnaLisa och hennes antikhandel. Jag tänker inte avslöja mer än så, men det hann hända en hel del.
Jag har också lyssnat på boken "Livet börjar när du inser att du bara har ett! av Raphaelle Giordano.
Kategorierna den hamnat i är feelgood, underhållande, relationer, inspiration och motivation på Storytel. Hm, jag vet inte riktigt hur jag ska kategorisera den, om jag får välja själv. Det är absolut en lättsam bok, men feelgood vet jag inte, och kanske inte så våldsamt underhållande heller.
Camille är en stressad kvinna, less på sitt jobb och missnöjd med relationen till mannen och sonen. Av en slump träffar hon slentrianologen (japp, sug på det ordet) Claude. Han säger att han kan hjälpa henne att hitta tillbaka till glädjen och meningen med livet. Men hon måste göra exakt vad han säger åt henne. Camille hoppar på erbjudandet och får olika uppdrag som ska hjälpa henne att se positivt på sig själv, andra och livet i stort.
Egentligen känns boken som en självhjälpsbok, förpackad i en lättsam förpackning.
Jag vet inte riktigt varför jag laddade ner den från början, det måste ha gått lite fort. Den var inte vad jag hade väntat mig, men okej. Den fick mig inte att sätta i gång att förändra mitt eget liv, men några tankar har jag nog ändå fått. Saker jag ska fundera mer på när jag tagit tillbaka mitt eget liv någon gång efter jul.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar