Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 22 juni 2010

Jose Saramago

Jag läste i tidningen idag att Josè Saramago har dött, 87 år gammal. Nog är det typiskt att jag sist jag skrev så nämnde jag att hans "Baltasar och Blimunda" var jobbig att läsa. Hm, har funderat på det där med att vissa böcker är jobbiga att läsa och har kommit till en besvärande insikt. Jag är helt enkelt bortskämd! När jag har rannsakat mig själv har jag insett att det måste vara en liten ledtråd att det ofta är Nobelpristagare, litteraturkritikers favoriter eller böcker på engelska som känns besvärliga. Doris Lessing är ett undantag.
Jag tror ju mycket på att utmana sig själv, tänja på sina gränser vilket jag har skrivit om förut. Så, som ni förstår, känns det lite pinsamt att inse att jag, som läser så mycket, inte har tränat upp mig mer på djupare litteratur. Nu är det ju semester så nu är det mysläsning i hängmattan som gäller, men jag SKA jobba på det här (och börja träna tre gånger i veckan igen, fila fötterna och använda tandtråd oftare..............) så fort semestern är slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar