Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 16 december 2023

 Ytterligare en jobblördag. 

Men sedan börjar nedräkningen. Jag jobbar en vecka till och efter fredagens insats så har jag jullov! 

Idag är det betydligt varmare än på flera veckor, nästan lite regn i luften.

Några tappra själar åkte skridskor på banan utanför mitt bibliotek idag men det är nog sista chansen på ett tag för isen såg väldigt blöt ut och ryktet säger att det blöta vädret ska fortgå i några dagar till, åtminstone.

Jag har redan haft en smärre julklappskris då jag råkade förlägga en julklapp som var under arbete. Har letat i flera dagar samt anklagat vissa familjemedlemmar för att ha gömt den. I morse dök den upp, som jag misstänkte låg den på ett säkert ställe för att inte bli hittad av fel person. Stället var lite för säkert, även för mig helt enkelt. Sådana här gånger känner jag mig lite för lik min mamma som vid ett tillfälle i min barndom råkade hitta en försvunnen julklapp lite närmare påsk än jul...

I kväll är min plan att göra en pepparkaksdeg som jag och min hjälpnisse ska baka ut imorgon. De senaste åren har jag fått tjata på nissen, som tycker att han är för stor för att baka pepparkakor. Men sedan när han väl kommit igång så brukar det vara rätt så kul trots allt. Och han har verkligen inget emot att smaska i sig de färdiga kakorna sedan.

Jag fortsätter läsa hertiginnan Charlottes dagbok från 1700-talet. Det har gått trögt med läsningen den här veckan eftersom jag inte klarar mer än några sidor innan jag somnar, får börja om, somnar och ger upp.

Men, Åsa Ekströms "Sayonara September 3" har jag i alla tagit mig igenom sedan sist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar