Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 19 juli 2022

Förlåt förlåt

Drygt en månad är det  sedan jag var här. Det är inte det att jag inte har försökt. När jag satt där på semestern och skulle blogga, på en annan dator än vanligt, så funkade inte inloggningen. Lösenordet funkade helt enkelt inte. Naturligtvis hade jag, med viss möda, kunnat fixa ett nytt. Men jag hade semesterhjärna och var egentligen inte så sugen på att sitta vid en dator. Så jag låtsades som att jag inte hade någon blogg och satte mig och läste i en solstol i stället. Kanske är det just det som är hela poängen med ledighet, att kunna strunta i det man inte är sugen på...

Jag har haft en bra sommar så här långt trots att vi inte haft så varmt och soligt. Det blev bara ett bad och det var första morgonen hemma i den jämtländska insjön. Många böcker har det blivit, bastu, bryggtur och en massa vävstugejobb.

Allt är inte klart i min lilla vävstuga men vi har fått upp golvlister och jag har kommit en bra bit i processen att trä min väv. Det har krävts mycket hjälp av min T, pappa och min svåger. Man kan sammanfatta samarbetet med att de står för det analytiska och jag står för det kreativa. Min hjärna börjar lätt surra på ett obekvämt sätt när jag ska räkna ut hur nya saker fungerar.

Som jag berättat förut så får vi författarbesök i september av Marie Bengts. Hon har skrivit en serie med tre mysiga pusseldeckare som utspelar sig på 50-talet. 

Klädskaparen Hannah Lönn reser till sin faster i den lilla småländska byn för att hjälpa henne när hon brutit benet. Hannah ser inte direkt fram emot besöket, kafferep och bönder är vad hon förväntar sig. Och det blir det förstås. Men ganska snart inträffar ett mord  och Hannah bestämmer sig direkt för att försöka hitta mördaren. Polisen är inte överförtjust över "hjälpen" men kriminalkommissarie Holm kan ändå inte låta blir att fascineras en aning av den snygga Hannah. Dessutom visar det sig att hennes hjärna är betydligt skarpare än många av gubbarnas i poliskåren. 

Jag gillar miljöerna och personbeskrivningarna. Författaren har verkligen gjort research. Hannah får också kämpa hårt för att bli tagen på allvar. Mer än en gång blir hon klappad på huvudet av gubbar som tycker att kvinnor ska vara snygga och tysta!

Den första boken heter "En sax i hjärtat" och fortsättningen "Döden klär i domino". Del två utspelar sig i Stockholm och mordet sker vid en modevisning där det först är något oklart vad som är teater och vad som är verklighet. Även där råkar Hanna vara på plats vid rätt tillfälle och tänka sig, kommissarie Holm också. 

Den tredje boken kommer jag att läsa så fort jag får tillfälle!


 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar