Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 28 juni 2020

Dagarna består just nu av bad i sjön minst två gånger om dagen, eftersom det har varit oerhört varmt, massor av bokläsning i skuggan och umgänge med familjen. När man hoppar i sjön är vattnet nästan ljummet vilket är tidigt för säsongen. I går natt vaknade vi av ett sällan skådat åskväder. Det blixtrade och åskade och rätt som det var kom regnet forsande. När jag kom ut på morgonen efter så var gräsmattan betydligt grönare än när jag gick och la mig.
 Två nätter har jag vaknat av två tranor som stått utanför mitt sovrumsfönster och trumpetat. Första natten sa jag till dem på skarpen och då fnös de högdraget innan de fortsatte med sitt. Inte brydde de sig om mig direkt. De har smaskat potatis ur pappas och mammas land så de är inte helt populära.
Både igår och idag fläktar det skönt och vi och kaninen tycker att det är helt ljuvligt. Vind i nackhåren och en hel del insekter blåser bort. På sjön är det full fart med båtar, bryggor, kanoter och folk som badar. Vi har också hunnit med en bryggtur vilket kan vara bland det härligaste man kan pyssla med en varm sommardag.
I morse hämtade vi vår T på bussen också. Han har åkt nattåg från Uppsala efter att äntligen ha fått semester.

Jag tog med mig en bok  som heter "Blixtbarn" av David Renklint. Började läsa och det var sjukt spännande redan från första kapitlet. Men så började H snegla på den, vilket jag förstår för det är ett mycket tilltalande omslag, och innan jag visste ordet av så hade han lagt rabarber på den. Så,under två dagar har vi läst den lite parallellt eller hur man ska säga. En otroligt spännande och bra bok! Vi rekommenderar den båda varmt samt väntar på fortsättningen som vi är fullständigt överens om måste komma!

Eli är elva år, har förlorat båda sina föräldrar i ett blixtnedslag som träffade henne och fick huset att brinna upp. Desssutom förlorade hon sin ena hand och stumpen avger strålning och har drabbats av en slags svart röta som stiger upp mot armen.
Fastern Glispa är den enda Eli har kvar och tillsammans ger de sig av på en resa för att rädda armen. Det blir både hemskt och spännande och det var helt omöjligt att sluta läsa. Den här boken kommer att få följa med mig på alla mina bokprat på mellanstadiet i höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar