Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 16 april 2018

Nu är jag snart redo att skicka in min uppsats igen, fast mitt självförtroende är inte riktigt på topp efter opponeringen i Borås. Jag har ingen blick för om det ska räcka eller inte, men tänker skicka in uppsatsen ändå och se vad som händer.
Helgen har varit härlig med solsken på lördagen vilket inspirerade oss att vårstäda altanen (inte populärt hos vissa pälsörade familjemedlemmar). Sedan premiärgrillade vi. Med tanke på pusterna av tändvätska som vi kände med jämna mellanrum under eftermiddagen så anar jag att vi inte var de enda. Det var vädigt mysigt och väldigt gott.

Uppsala län har en satsning under 2018 som heter Länet läser. Enköping är förstås med i det här också och nu har vi bibliotekarier fått chansen att vara med i en liten minibokcirkel där vi ska träffas vid ett tillfälle och diskutera boken. Årets bok är "Kallocain" av Karin Boye, så nu har jag börjat läsa den. Det passade så bra eftersom det är en sådan där bok som jag tänkt läsa i många år, men aldrig kommit till skott.

Jag har läst "För alltid i mitt hjärta" av Rose Marie Bouw. Den handlar om Kristina som är fyrtio år och känner att livet är slut. Hennes mamma lider av Alzheimer och bor på ett hem. Kristina är djup deprimerad, utmattad och bitter. Hon är trött på sin sambo och tycker att hela världen är fylld av hyckleri.
På Solgläntan, där mamman bor, lär hon känna Vivianne, en oerhört irriterande kvinna som klär sig i färgglada kläder, är religiös och försöker se livet från den ljusa sidan. Trots allt blir de vänner och Kristina känner att hon kanske kan slappna av och öppna upp sig lite. Men, som vanligt, både i böcker och i livet, så blir det inte som man tänker sig. En ganska bra bok, om än inte fantastisk.

Min andra bok handlar om filosofi. "Mumin och tillvarons gåta" av Jukka Laajarinne, handlar om Tove Janssons böcker ur ett filosofiskt perspektiv. Författaren hittar kopplingar mellan de olika Muminfigurerna och filosofiska tankar från till exempel Sartre, Kierkegard och Heidegger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar